ÜDVÖZÖLJÜK A BUDAPEST OPEN KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KARATE BAJNOKSÁG HONLAPJÁN!
Tisztelt Vezetők, Edzők és Versenyzők,

 

20 év telt el az első Budapest Open nemzetközi karate verseny megrendezése óta. Akkor amikor elindult ez a sorozat,  a Válogatott edzője voltam, és az volt a célom, hogy legjobb Magyar versenyzők részére biztosítsak itthon is a megmérettetés lehetőségét a külföldi országok legjobbjaival. Az elején csak a felnőttek részére rendeztük a versenyt és két-három ország részvételével. Emlékszem mennyire örültünk amikor már tíz ország versenyzői indultak az eseményen. Hallgatva a külföldi és magyar edzők szavára kibővítettük a programot ifjúsági kategóriákkal is. Így résztvevők száma tovább nőtt, és ezért eldöntöttük, hogy ezentúl két napos lesz a verseny. Minden évben próbáltunk valami újjal meglepni a résztvevőket és ezt ők díjazzák is. Vannak olyan országok és klubok, akik már a versenyzőik sokadik generációját hozzák el Budapestre és már nem is tudják elképzelni a verseny szezon kezdetét az Open nélkül. Nagy örömünkre szolgál, hogy még mindig nő a résztvevő országok és versenyzők száma. 2016-ban a 19. Budapest Openen minden eddigi rekordot megdöntöttünk, 29 országból több mint 1 200 regisztráció érkezett. A mennyiség mellet mindig is figyelünk a minőségre is. Minden évben megpróbáljuk a lehető legjobb versenyzőket Magyarországra csábítani és ezzel tovább emelni a verseny színvonalát. Büszkék vagyunk arra, hogy nagyon sok Budapest Openen induló versenyzővel találkozhatunk a Világ és Európa Bajnokságokon vagy a Premier ligán. Számos VB, EB dobogós járt már nálunk Malajziától -  Chiléig, Dél Afrikától - Norvégiáig. Környékbeli országok pedig a versenyünket beépítik a VB - EB kvalifikációs versenyei közé és így a hazai és külföldi közönség igazán magas színvonalú verseny tanúja lehet évről évre.

Az idei 20. Budapest Open-re is készülünk valami különlegessel. Mint ahogyan már a verseny új nevéből is kiderül - 20. Budapest Open - Hayashi kupa - egy új szponzor is támogatásra méltónak találta a versenyt. Ennek köszönhetően most először két új pénz díjas kategóriát vezetünk be: súlycsoport nélküli - open - férfi és női kumite versenyszámot, amelynek az első 500, második 300 és a két harmadik 100 - 100 Euró pénzdíjban részesül. Reméljük így még több csúcs versenyző vesz részt a versenyen és tovább bővül a résztvevő országok száma is.

 

Tisztelt Sportbarátaink,

 

szeretettel meghívjuk az Egyesületük csapatát, vegyen részt a versenyen és velünk együtt ünnepeljék a Budapest Open jubileumi 20. évadát. Sikeres felkészülést és eredménye szereplést kívánok!

 

 

Tisztelettel:

 

                                                                                              Rebicek Gerd

                                                                                   Szervező Bizottság ElnökeTisztelt Sportbarátok, 

Tisztelt Vendégek, 

Kedves Sportolók!

 

Nagy öröm és ünnep számomra hogy 20. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Open nemzetközi karate verseny.

Shihan Rebicek Gerd alapító főszervező és a lelkes szervező gárda közreműködésével az első években csak felnőttek részére és csak néhány ország részvételével került megrendezésre a torna. 

Az idők során hallgatva a hazai és nemzetközi bátorító szavakra, szinte az összes korosztályt érintve, lassan Európa egyik meghatározó versenyeként tartják számon a Budapest Opent, amely a karate Olimpiai programba kerülését követően jelentős szerepet tölthet be a felkészülés és a kvalifikációs tornákra való tapasztalatszerzésben is. 

Hazánk és Budapest, Európa szívében méltó házigazda lesz a vendéglátásban, valamint abban a szerepben is mint kiváló találkozási lehetőség a sport barátságok számára és abban a szempontból is, hogy itt találkozhatnak és megmérettetési lehetőséget kapnak Európa és a világ legjobb karate versenyzői az olimpiai felkészülés jegyében..

A versenysorozat eddigi hagyományai, megrendezése és színvonala arra köteleznek bennünket, hogy a 20. jubileumi megmérettetés, mind létszámában, mind a szakmai programokban és színvonalas lebonyolításában is méltó ünnep lehessen a sportág, a résztvevő karatékák és a nézők számára. 

A versenyzőknek kívánok sérülésmentes küzdelmeket és kiváló sportélményeket, a nézőknek pedig felejthetetlen élményeket itt Budapesten. 

 

Tisztelettel: 


Dr. Mészáros János 

A Magyar Karate Szakszövetség elnöke 


Tisztelt Sporttársak,

a Székely Budo-Sport Kft. alapítójaként immár 31 évenagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a kiemelt magyarországi versenyeken részt vegyünk. A Budapest Open 20 éves indulása óta minden alkalommal jelen voltunk, így az elmúlt évek (évtizedek) alatt piacvezetővé vált cégünk által forgalmazott márkáink még könnyebben elérhetők lettek.

Hatalmas öröm látni a folyamatot, hogy miképpen lesz egy kisebb rendezvénybőla ráfordított munka eredményeképpen egy regionális szinten meghatározó verseny. Egyre több ország legjobb versenyzői szeretnék itt megmérettetni magukat, mely nagy mértékbenhozzájárul a rendezvény folyamatosan emelkedő          színvonalához. Őszintén reméljük, hogy a mi támogatásunk is segítette ezt a sikert, valamint, hogy ez a lendület a továbbiakban is megmarad.

Az évek során a Székely Budo-Sport Kft. hatalmas fejlődésen ment keresztül. Saját termékcsaládunk a Saman egyre népszerűbb lett nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is, továbbá számos nemzetközi márkának váltunk forgalmazóivá. Nagy előre lépés volt számunkra, hogy 2016. februárjában aláírtuk a disztribúciós szerződést a Hayashi márkával. Ez az egyik legdinamikusabban fejlődő, és legjobb ár-érték arányú, a WKF által is elfogadott termékeket gyártó cég. Ennek a kooperációnak egyik eredményeképpen versenyzői szerződést ajánlottunk, majd írtunk alá egy kiemelkedő magyar karatékával, Tadissi Yves Martial-lal, aki -67 kg-ban hónapok óta a világranglista vezetője, ráadásul már a Hayashi Karate Team tagjaként világbajnoki ezüstérmet hozott el Linzből.

A verseny és a cégünk fejlődése most érett meg arra a pontra, hogy egy általunk forgalmazott nemzetközi márka támogatója és névadója legyen egy ilyen prominens versenynek.

Névadó szponzorként természetesen teljes árukínálattal várjuk a versenyzőket a helyszínen és a Wesselényi utcai boltunkban,a belvárosban is. Megtalálhatók lesznek a tradicionális ruházati- és védőfelszereléseken kívül a Hayashi népszerű utcai ruhái is.

Eredményes versenyzést kívánunk minden indulónak!

Osu!

 

Székely Sándor

Alapító ügyvezető igazgató